PRESSRÖSTER

Jonas Holmberg är kort sagt bäst av Sveriges yngre manliga jazzsångare"
Bengt Ericsson, Lira Magazine

Bedövande vackert"
Ulf Hammarlund, Länstidningen

Med den här skivan är han snart riksbekant. Intimt och mycket njutbart"
Tore Ljungberg, Orkesterjournalen

Han får mig att tänka på Monica Zetterlund"
Bengt Ericsson, Lira Magazine

”Jonas Holmbergs känsla för text och inehåll är suverän. Rösten är melodisk, utan manér och sammetsmjuk, sådär så man ryser med ett leende på läpparna.”
Alexandra Ullsten, Lira Magazine 

BIOGRAFI

Uppvuxen i Musikteatergruppen Oktober, född under repetitionerna av Sven Klangs Kvintett – där mamma var dramatiker och pappa skådespelare – alltsomoftast vaggad till sömns av Christer Boustedts altsax under Sven Klangs kvintett, och väckt av Totta Näslunds sång under Tältprojektet, har den svenska jazzen, lyriken och visan alltid varit en självklar del av Jonas Holmbergs liv. 
Jonas musikaliska bana började redan i mellanstadiet som trumslagare, innan han senare insåg att det var sångare han skulle bli.
Sen dess har Jonas sjungit professionellt i över tio års tid, i olika band och konstellationer, bakom gräddan av sveriges artistelit, i teateruppsättningar och konserter,  han är ett återkommande ansikte på Jazzclub Fasching i Stockholm, på såväl hemmascenen i Södertälje som på Parkteatern i Stockholm. Men det är som jazzsångare han debuterade i eget namn 2006 med albumet Svenska Jazzballader vol. 1.
Och nu släpps hans tredje album. 
Med en ny ton, eget språk och ett bredare tilltal.
En svensk jazz som inte är nostalgisk och tillbakablickande, utan samtidsreflekterande och inkluderande, med nya ögon och moderna intryck, för en bredare publik. Flykt, utanförskap, identitet och vänskap går som en genomgående tråd genom musiken och texterna. Musiken rör också andra territorier än tidigare, med klanger från både israelisk och arabisk folkmusik, argentinsk tango och fransk visa vävt samman det med ett modernt svenskt språk.
En ny jazz, för nya tider, om nya människor och vår tids historier.
Med på skivan är Mathias Algotsson, Calle Rasmusson, Svante Söderqvist, Emily McEwan, Peter Asplund, Linus Lindblom och Conrad Boqvist.